«Επαφές με κατασκευαστική»

Ο Αντώνης Ρέλλας μίλησε για το προπονητικό του Παναιγιαλείου και για τη... ζημιά που έκανε ο Σταύρος Κοντονής.

Στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη μίλησε την Τρίτη (21/03) ο μεγαλομέτοχος του Παναιγιαλείου, Αντώνης Ρέλλας. Αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του Παναιγιαλείου, τις ενέργειες για την κατασκευή προπονητικού κέντρου και τα προβλήματα της Football League. Ευχαρίστησε τον Υπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη για τη στήριξη, σε αντίθεση με τον Σταύρο Κοντονή για τον οποίο είπε ότι έκανε μεγάλη ζημιά στο πρωτάθλημα.

Το FL News σας παρουσιάζει όλα όσα δήλωσε ο Ρέλλας...

Για την κατάσταση στο γήπεδο του Παναιγιάλειου και για το ματς με τον Πανσερραϊκό:

«Μας στηρίζει o κόσμος σίγουρα, δεν έχουμε παράπονο. Είχαμε φέτος 350 διαρκείας. Άλλες χρονιές είχαμε 500 και παραπάνω, όμως δεν μπορεί να μην επηρεαστεί ο κόσμος από την οικονομική ασφυξία»

«Θα έλεγα όχι σε άριστη, αλλά είνα σε αρκετά καλή κατάσταση. Περιμένουμε το ματς με ηρεμία. Είναι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο. Δύο ισοδύναμες ομάδες. Έχουμε αρκετές απουσίες λόγω καρτών και τραυματιών. Θα έχουμε ένα κορμό με πολλούς νέους, όμως στα τελευταία παιχνίδια όλοι έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα. Δεν στεκόμαστε στις απουσίες. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει».

Για το αποτέλεσμα με τον Αγροτικό Αστέρα:

«Είναι μία ομάδα που δεν έχει ήττα εντός έδρας, όπως και εμείς. Είχε δύο όψεις το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ήμασταν τελείως διαφορετικοί και εκτός από το γκολ της ισοφάρισης θα μπορούσαμε σε μία, δύο περιπτώσεις να φεύγαμε με το διπλό».

Αν θα έχει κόσμο:

«Το μεγάλο πρόβλημα ίσως είναι η Καλλονή, η οποία έχει υποχρεώσεις τελεσίδικες προσφυγών από πέρυσι. Τα συμβόλαια εκεί είναι ακριβότερα. Επειδή, όμως δεν είμαι μέσα στα οικονομικά της κάθε ομάδας, δεν θα ήθελα να κάνω καμία παρακινδυνευμένη τοποθέτηση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αποχωρήσει άλλη»

«Σίγουρα ο καιρός είναι ποδοσφαιρικός. Πιστεύω, επειδή το τελευταίο διάστημα ο κόσμος είναι πιο κοντά στην ομάδα, να έρθουν 700-800 άτομα».

Αν τον στηρίζει η τοπική κοινωνία:

«Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ναι. Δεν έχουμε κάποιο παράπονο. Όπως σε όλες τις τοπικές κοινωνίες ο κόσμος έχει προβλήματα και υποχρεώσεις. Από προηγούμενες χρονιές τα εισιτήρια είναι λιγότερα, αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο γενικότερο που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές ομάδες της Super League. Μας στηρίζει, σίγουρα, δεν έχουμε παράπονο. Είχαμε φέτος 350 διαρκείας. Άλλες χρονιές είχαμε 500 και παραπάνω, όμως δεν μπορεί να μην επηρεαστεί ο κόσμος από την οικονομική ασφυξία».

Για το πρωτάθλημα και αν υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις:

«Ο κύριος Βασιλειάδης είναι ο μόνος άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια αντιλήφθηκε το σοβαρό πρόβλημα της Football League. Απεναντίας ο κύριος Κοντονής έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Δημόσια έβγαινε και έλεγε ότι είναι το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα. Είχε λάθος άποψη και λάθος συμβούλους»

«Δεν θα ήθελα να είμαι κατηγορηματικός. Για να μην κρυβόμαστε. Το μεγάλο πρόβλημα ίσως είναι η Καλλονή, η οποία έχει υποχρεώσεις τελεσίδικες προσφυγών από πέρυσι. Τα συμβόλαια εκεί είναι ακριβότερα. Επειδή, όμως δεν είμαι μέσα στα οικονομικά της κάθε ομάδας, δεν θα ήθελα να κάνω καμία παρακινδυνευμένη τοποθέτηση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αποχωρήσει άλλη».

Για την έλλειψη εσόδων:

«Όπως γνωρίζετε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Σαν πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης έχω συμμετάσχει σε 4,5 ΓΣ της ΕΠΟ. Θα μεταφέρω την αίσθηση ότι οι τρεις εκπρόσωποι της Football League νιώθαμε λίγο περιθωριοποιημένοι. Είχα την αίσθηση ότι το ποδόσφαιρο είναι δύο πράγματα, οι Ενώσεις και η Super League. Λες και δεν υπήρχαμε.

«Ήταν πολλά τα 23 άτομα στη διοργανώτρια. Έγιναν απολύσεις με πόνο ψυχής, όμως έπρεπε να γίνουν για να μπορούν οι ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα»

Πολλές φορές προβληματίστηκα και ήθελα να κάνω παρεμβάσεις που δεν τις υλοποίησα. Με έχει στενοχωρήσει αυτό το θέμα. Ζώντας τα πράγματα από μέσα, δυστυχώς δεν έχει δώσει βάση κανείς από τους αρμόδιους φορείς, είτε λέγεται ΕΠΟ, είτε πολιτεία, είτε συνδικαλιστικός φορέας των ποδοσφαιριστών. Η Football League είναι πολύ καλό πρωτάθλημα και έχουμε στείλει ήδη στοιχεία στον Υπουργό, κύριο Βασιλειάδη, ο οποίος είναι ενήμερος. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν επανδρώσει 110 ποδοσφαιριστές ομάδες της Super League.

Ο κύριος Βασιλειάδης είναι ο μόνος άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια αντιλήφθηκε το σοβαρό πρόβλημα της Football League. Όντως είναι δίπλα μας. Είναι ο μόνος που το έδειξε έμπρακτα. Απεναντίας, και λυπάμαι που το λέω, ο κύριος Κοντονής έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Δημόσια έβγαινε και έλεγε ότι είναι το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα. Είχε λάθος άποψη και λάθος συμβούλους.

«Έχω κάνει ήδη επαφές με μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα, η οποία είναι 40 χρόνια στον χώρο. Θεωρεί από τα στοιχεία ότι σε πρώτη φάση μπορεί να ενταχθεί αυτό το έργο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό, γιατί αντιλήφθηκε τα προβλήματα και έδωσε κάποιες ανάσες. Χρειάζονται κι άλλα βήματα για να γίνει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να είναι ισότιμο με όλο το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα».

Του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα;

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Υπάρχουν κάποια γεγονότα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερα. Η φετινή είναι η χειρότερη των τελευταίων πέντε ετών. Φέτος καμία ομάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Αυτό έγινε προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά η λίγκα. Έγινε αυτή η θυσία και, λυπάμαι που έγιναν απολύσεις. Ήταν πολλά τα 23 άτομα στη διοργανώτρια. Έγιναν απολύσεις με πόνο ψυχής, όμως έπρεπε να γίνουν για να μπορούν οι ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα».

Για το προπονητικό κέντρο:

«Και σαν μεγαλομέτοχος και σαν πρόεδρος ψάχνω υποστηρικτές να μπουν στην ομάδα και να κάνουμε κάτι σωστό για την πόλη και τον Παναιγιάλειο»

«Έχουμε ένα παραχωρητήριο που έχει εγκριθεί από τον Δήμο Αιγιάλειας και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όλες οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ή των νομικών προσώπων του Δήμου υπόκεινται στην έγκριση της Περιφέρειας. Την έχουμε στα χέρια μας. Είναι ένα γήπεδο ξερό με εγκαταστάσεις. Έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα για να κάνουμε το προπονητικό κέντρο. Το έχουμε πάρει για 25 χρόνια.

Έχω κάνει ήδη επαφές με μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα, η οποία είναι 40 χρόνια στον χώρο. Θεωρεί από τα στοιχεία ότι σε πρώτη φάση μπορεί να ενταχθεί αυτό το έργο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα».

Αν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων:

«Δεν μπορείς να σταματάς, να σκέφτεσαι και να οραματίζεσαι. Οι περιφερειακές ομάδες είναι με ταυτότητα κοινωνική. Η επόμενη διοίκηση, σίγουρα, πρέπει να βρει κάτι. Δεν μπορεί να σταματήσει η λειτουργία μιας ομάδας. Δεν έχω αποφασίσει. Και σαν μεγαλομέτοχος και σαν πρόεδρος ψάχνω υποστηρικτές να μπουν στην ομάδα και να κάνουμε κάτι σωστό για την πόλη και τον Παναιγιάλειο».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΤρίτη, 21 Μάρτιος 2017 14:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep