Το όνειρο απέχει έναν πόντο!

Η Athens Kallithea νίκησε (2-0) ξανά τον Ιωνικό στη Νεάπολη και απέχει έναν βαθμό από τη Super League.

Έναν βαθμό μακριά από την επίτευξη του μεγάλου στόχου και της επιστροφής στη Super League έπειτα από 18 χρόνια βρίσκεται η Athens Kallithea! Η πρωτοπόρος των πλέι οφ έκανε το 3/3 στις φετινές της επισκέψεις στο γήπεδο του Ιωνικού και με το τρίποντο (0-2) που πανηγύρισε στην 7η αγωνιστική, αποσπάστηκε εκ νέου 6 βαθμούς από τα Χανιά.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη όχι μόνο «έσβησε» τις όποιες μαθηματικές ελπίδες του Ιωνικού, αλλά της αρκεί να μη χάσει από τα Χανιά την Πέμπτη (09/05) για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 1η θέση και να πανηγυρίσει την άνοδο στη Super League! Σημειώνεται ότι ο Ιωνικός έχει ηττηθεί φέτος στο γήπεδό του τρεις φορές. Και οι 3 ήττες προήλθαν από την Athens Kallithea, οι δύο στο πρωτάθλημα και η μία στο Κύπελλο.

Η φιλοξενούμενη είχε την ατυχία να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 17' και το 33' λόγω τραυματισμών των Κυνηγόπουλου, Τσιβελεκίδη αντίστοιχα. Ωστόσο, η είσοδος του Βασιλόγιαννη έμελλε να αποδειχτεί κομβική για την εξέλιξη του ματς. Και αυτό γιατί ο έμπειρος μέσος στο 40' κέρδισε την αποβολή του Τασουλή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Λουκίνα 5 λεπτά αργότερα.

Ο Ζάχαβι στο 45' έκανε κακό γύρισμα προς τον Γκέλιο, ο Λουκίνας με προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, αλλά ο Βασιλόγιαννης που έγινε κάτοχος, «έσκαψε» τη μπάλα προ του Γκέλιου και με πάσα στον Λουκίνα έδωσε... έτοιμο γκολ για το 0-1.

Με παίκτη παραπάνω το έργο της Athens Kallithea ήταν σαφώς πιο εύκολο. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» το τρίποντο, όμως στο 56' ο Μασιέλ με δυνατό σουτ είδε τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ιωνικός, πάντως, θα μπορούσε στο 74' να φέρει το ματς στα ίσα όταν από πάσα του Πογοσιάν ο Γιακουμάκης έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ με δυνατό σουτ. Το ίδιο έγινε και στο 82' με τον Κότσαρη να σώζει την εστία του. Ωστόσο στις καθυστερήσεις από πάσα του Μουτίνιο ο Λουκίνας με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 0-2.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ATHENS KALLITHEA 0-2
Σκόρερ: 45', 90'+2' σουτ Λουκίνας
Δοκάρι: 56' Μασιέλ
Κόκκινη: 40' Τασουλής

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκέλιος, Τασουλής, Σόουζα, Πογοσιάν (80' Γουακάσο), Ιωαννίδης (71' Λινάρδος), Ζάχαβι (46' Οικονομόπουλος), Μπορταγκαράι, Γκίνη (46' Σερπέζης), Σαλίνας, Γιακουμάκης, Δρίτσας.

ATHENS KALLITHEA (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Ουές, Μεχίας, Τσιβελεκίδης (33' λ.τρ. Μαρότα), Καινούργιος (46' Μανθάτης), Ματίγια, Σίλβα, Μουστακόπουλος (66' Τόρες), Μασιέλ (66' Μουτίνιο), Κυνηγόπουλος (17' λ.τρ. Βασιλόγιαννης), Λουκίνας.

Διαιτητής: Περράκης (Αθήνας)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Κορωνάς (Πειραιά)

Last modified onΔευτέρα, 29 Απρίλιος 2024 18:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep