Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Χαίρομαι περισσότερο τις ασίστ»

O Στέργιος Τσιμίκας μπορεί να σημείωσε τα δύο γκολ στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων, αλλά είπε πως του αρέσει περισσότερο να δίνει ασίστ. O Στέργιος Τσιμίκας μπορεί να σημείωσε τα δύο γκολ στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων, αλλά είπε πως του αρέσει περισσότερο να δίνει ασίστ.

Ο Στέργιος Τσιμίκας αν και δεν σκοράρει συχνά σημείωσε τα δύο γκολ του τελικού του πρωταθλήματος Νέων και μετά το τέλος του μίλησε στο FL News για το φετινό ταξίδι του Πανσερραϊκού προς τον τίτλο.

Η οικονομική κρίση που υπάρχει οδηγεί αναγκαστικά όλες τις ομάδες στις υποδομές και στο να χτίσουν ομάδες μέσα από τις ακαδημίες τους. Πολλά παιδιά έχουν μεγάλο ταλέντο, αλλά καταστρέφεται από την αναμονή και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο Στέργιος Τσιμίκας αναδείχθηκε πρωταγωνιστής του τελικού του πρωταθλήματος Νέων και με δύο γκολ έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του Πανσερραϊκού. Βρέθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού και νιώθει τυχερός που δουλεύει μαζί με τον Σάκη Αναστασιάδη.

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις αρχές Αυγούστου, αλλά το πρωτάθλημα μας άργησε να ξεκινήσει και μάλιστα υπήρχε μια περίπτωση να μην διεξαχθεί. Εμείς δουλεύαμε όλο το κενό διάστημα, κάναμε υπομονή και όλο το χρόνο είχαμε στο μυαλό μας αυτό το ματς. Τον τελικό του πρωταθλήματος».

Είναι σημαντικό σε μια τέτοια ηλικία που βρισκόμαστε να μας τυχαίνει ένας τόσο καλός προπονητής. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις σε όλα τα κομμάτια και είναι αυτό ένα από τα στοιχεία που μας οδήγησε μέχρι τον τίτλο

Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας;

«Από τις ακαδημίες της Νεάπολης ήρθα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην ομάδα. Το καλοκαίρι είχα συμφωνήσει με την ομάδα της Καβάλας, αλλά οι εξελίξεις με έφεραν στις Σέρρες. Μετακόμισα μαζί με την οικογένεια μου και τον μικρότερο αδερφό μου που είναι και αυτός στην ομάδα».

Πόσα γκολ έχεις σημειώσει στο φετινό πρωτάθλημα;

«Πριν τον τελικό είχα σκοράρει τρεις φορές. Συνήθως δεν σκοράρω πολύ, αφού η θέση μου είναι πίσω από τους επιθετικούς ως δημιουργικό χαφ. Σήμερα έτυχε να σημειώσω δύο γκολ και στο δεύτερο που ήταν από πολύ μακριά έκανα το σουτ απευθείας αφού η μπάλα μου στρώθηκε ωραία και κατέληξε στα δίχτυα».

Μου αρέσει να σκοράρω βέβαια, αλλά χαίρομαι περισσότερο με μια καλή ασίστ. Αυτός είναι ο ρόλος μου μέσα στο γήπεδο, να προσπαθώ να βγάλω πάσες για τους συμπαίκτες μου και μου αρέσει όταν συμβαίνει αυτό.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να περάσει πλέον στις υποδομές;

«Η οικονομική κρίση που υπάρχει οδηγεί αναγκαστικά όλες τις ομάδες στις υποδομές και στο να χτίσουν ομάδες μέσα από τις ακαδημίες τους. Πολλά παιδιά έχουν μεγάλο ταλέντο, αλλά καταστρέφεται από την αναμονή και την έλλειψη εμπιστοσύνης στα παιδιά που μόνο μέσα από τα επίσημα παιχνίδια μπορούν να βελτιωθούν. Συνήθως στρέφονται στις λύσεις των έτοιμων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό που σπάνια βγαίνουν σε καλό».

Τι έχεις να πεις για την φετινή δουλειά στην ομάδα του Πανσερραϊκού;

«Είναι σημαντικό σε μια τέτοια ηλικία που βρισκόμαστε να μας τυχαίνει ένας τόσο καλός προπονητής. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις σε όλα τα κομμάτια και είναι αυτό ένα από τα στοιχεία που μας οδήγησε μέχρι τον τίτλο».

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις αρχές Αυγούστου, αλλά το πρωτάθλημα μας άργησε να ξεκινήσει και μάλιστα υπήρχε μια περίπτωση να μην διεξαχθεί. Εμείς δουλεύαμε όλο το κενό διάστημα, κάναμε υπομονή και όλο το χρόνο είχαμε στο μυαλό μας αυτό το ματς.

Πιστεύεις πως είστε η καλύτερη ομάδα;

«Δεν κάναμε από τις καλύτερες εμφανίσεις μας στον τελικό, αλλά ευτυχώς μας βγήκαν κάποιες φάσεις και πήραμε τον τίτλο. Το ότι πήραμε τον τίτλο έχει σημασία. Τέλος καλό, όλα καλά».

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Να σκοράρεις ή να δίνεις την πάσα για γκολ;

«Μου αρέσει να σκοράρω βέβαια, αλλά χαίρομαι περισσότερο με μια καλή ασίστ. Αυτός είναι ο ρόλος μου μέσα στο γήπεδο, να προσπαθώ να βγάλω πάσες για τους συμπαίκτες μου και μου αρέσει όταν συμβαίνει αυτό».

Last modified onΤρίτη, 15 Μάιος 2012 16:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep