Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Ακόμη περιμένουμε τα δελτία»

Ο Παντελής Θεολόγου μιλά στο FL News για την φετινή του εμπειρία στον Εθνικό Αστέρα και όλες τις καταστάσεις που έζησαν στην Καισαριανή. Ο Παντελής Θεολόγου μιλά στο FL News για την φετινή του εμπειρία στον Εθνικό Αστέρα και όλες τις καταστάσεις που έζησαν στην Καισαριανή.

Ο Παντελής Θεολόγου βίωσε από τη θέση του πρωταγωνιστή τις φετινές περιπέτειες του Εθνικού Αστέρα και μιλά στο FL News για τις «εμπειρίες» του.

Θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όταν ήρθαν τα πρώτα χρήματα από την Football League είπαμε να χρησιμοποιηθούν ώστε να πάρει φορολογική ενημερότητα η ομάδα ώστε να βγουν τα δελτία. Τελικά τα δώσαμε, αλλά δεν είχαμε ασφαλιστική ενημερότητα και πήγαν τζάμπα

Ο 21χρονος αμυντικός στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας στην Καισαριανή δεν ένιωσε και πολλές φορές αυτό που εκφράζει η έννοια του επαγγελματία. Οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες ακόμη και για έμπειρους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ζήσει παρόμοιες εμπειρίες. Ο ίδιος μιλά για τις καταστάσεις που έζησαν, θεωρεί κομβικό το ματς με τον ΠΑΟΚ που διεκόπη και έκανε πολύ κακό στην ομάδα παρότι όλοι το περίμεναν ως σωτήριο. Η ατμόσφαιρα που υπήρχε, η μεγάλη πρόκληση του αντιπάλου και η δίψα για διάκριση έδωσαν τη θέση τους σε ακόμη έναν από τους πολλούς εφιάλτες που έζησαν αυτή τη σεζόν στα αποδυτήρια του Εθνικού Αστέρα.

Πόσες αλλαγές πορείας ζήσατε τη φετινή χρονιά στον Εθνικό Αστέρα;

«Ξεκινήσαμε με μια ομάδα βασισμένη σε νέα παιδιά που έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι. Γυρίσαμε και βρέθηκε ο τρόπος να γίνουν τέσσερις, πέντε προσθήκες απίστευτα καλές για την κατηγορία. Αυτό έφερε την ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό μας έκανε να πιστεύουμε πως θα εξασφαλίζαμε την παραμονή μας στην κατηγορία που ήταν ο πρώτος στόχος που τέθηκε στην αρχή της σεζόν».

Κάθε Δευτέρα που είχαμε προπόνηση είχαμε τη διαβεβαίωση της διοίκησης πως θα βγουν τα δελτία και την Κυριακή θα αγωνιστούμε όλοι. Δουλεύαμε πάνω σε αυτό το σκεπτικό και τελικά κάθε Παρασκευή δεν είχαν τα δελτία στα χέρια τους.

Μέχρι τον Οκτώβριο πήρατε χρήματα;

«Κάποια παιδιά πήραν χρήματα και για αυτούς τους μήνες, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν πήραν ούτε αυτά. Δεν ήταν απόλυτα το θέμα των χρημάτων. Οι ποδοσφαιριστές θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και μάλιστα όταν ήρθαν τα πρώτα χρήματα από την Football League είπαμε να μην τα μοιραστούμε και να χρησιμοποιηθούν ώστε να πάρει φορολογική ενημερότητα η ομάδα ώστε να βγουν τα δελτία. Τελικά τα δώσαμε, αλλά δεν είχαμε ασφαλιστική ενημερότητα και πήγαν τζάμπα».

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν αυτή που σας αποδιοργάνωσε;

«Διαλυθήκαμε μετά τα Χριστούγεννα που έφυγαν ποδοσφαιριστές και πήγαν σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Ακόμη και έτσι, όμως, δείξαμε πως με τις κινήσεις που έγιναν τον χειμώνα στις μεταγραφές ότι μείναμε σε καλό επίπεδο και από τις προπονήσεις φαινόταν πως υπάρχει η συνοχή. Αυτά τα παιδιά δεν κατάφεραν να βγάλουν δελτίο ποτέ και μείναμε μόνο στις προπονήσεις».

Η κίνηση να κατέβει η ομάδα με τους νέους σε ένα ματς ήταν και καμπανάκι για όσους θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος ήρθε στα αποδυτήρια και μας μίλησε, μας διαβεβαίωσαν πως θα συνεργαστούν με τον Βασίλη Αδαμήκη.

Τι έγινε στην υπόθεση με τα δελτία;

«Κάθε Δευτέρα που είχαμε προπόνηση είχαμε τη διαβεβαίωση της διοίκησης πως θα βγουν τα δελτία και την Κυριακή θα αγωνιστούμε όλοι. Δουλεύαμε πάνω σε αυτό το σκεπτικό και τελικά κάθε Παρασκευή δεν είχαν τα δελτία στα χέρια τους. Μείναμε με τις υποσχέσεις του επόμενου ματς. Κατεβήκαμε σε κάποια ματς με τους νέους και φαινόταν πως δεν μπορούσε να προχωρήσει η ομάδα έτσι. Χρειαζόταν η βοήθεια των έμπειρων ποδοσφαιριστών».

Τι ήταν αυτό που σας πείραξε περισσότερο;

«Οι υποσχέσεις που έδιναν και έπαιρναν. Η κίνηση να κατέβει η ομάδα με τους νέους σε ένα ματς ήταν και καμπανάκι για όσους θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα, να τους ξυπνήσουμε και να ενδιαφερθούν όλοι για την ομάδα που είχε φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο. Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος ήρθε στα αποδυτήρια και μας μίλησε, μας διαβεβαίωσαν πως θα συνεργαστούν με τον Βασίλη Αδαμήκη και τελικά δεν κατάφεραν τίποτε αφού λίγες μέρες μετά τελείωσαν όλα».

Η αβέβαιη καθημερινότητα σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις μας κούρασαν. Την πραγματικότητα την αντιμετωπίζεις με την αλήθεια. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες, θελήσαμε να μην πάρουμε εμείς χρήματα για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σύμφωνα με τους στόχους που έχει ο καθένας από εμάς.

Συνήθως τι σας έλεγαν;

«Ερχόταν στο γήπεδο σε κάποιες προπονήσεις και μας έλεγε, τρέχω, τρέχω, τρέχω και τελικά βλέπαμε πως δεν γινόταν τίποτε. Δεν έβγαινε αποτέλεσμα και το αποκορύφωμα ήταν το ματς στην Λάρισα. Μας είχαν πει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγουν τα δελτία και θα μας τα έφερναν στο ξενοδοχείο το Σάββατο το απόγευμα. Ταξίδεψαν μαζί μας και τα παιδιά που δεν είχαν δελτίο και ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε κανονικά. Τελικά τα δελτία δεν έφτασαν ποτέ και συμπληρώσαμε ενδεκάδα από τους μικρούς που είχαν έρθει μαζί για καλό και για κακό».

Τι σας κούρασε σε όλη αυτή την περιπέτεια του Εθνικού Αστέρα;

«Η αβέβαιη καθημερινότητα σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις που θέλησαν να μας δώσουν. Την πραγματικότητα την αντιμετωπίζεις με την αλήθεια και εμείς αυτό κάναμε ως ποδοσφαιριστές. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες, θελήσαμε να μην πάρουμε εμείς χρήματα για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σύμφωνα με τους στόχους που έχει ο καθένας από εμάς. Θέλαμε να δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο πόσα μπορεί ο καθένας και να βρει τον δρόμο του».

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε μετά το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που διεκόπη;

«Νομίζω πως ήταν η κορύφωση της φετινής τραγωδίας. Είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση πως οι εισπράξεις θα πήγαιναν απευθείας στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα με τα χρωστούμενα και να προχωρήσει η ομάδα ακόμη καλύτερα στο πρωτάθλημα. Τα χρήματα που δεν πήραμε είναι το λιγότερο, αφού από εκεί και πέρα άρχισαν όλα αυτά τα προβλήματα που δεν βρήκαν ποτέ λύση. Η αφαίρεση βαθμών, το πρόστιμο και όλη η αναστάτωση που ήρθε στην ομάδα ήταν απίστευτη».

Η επιστροφή στις υποδομές θα γίνει πραγματικότητα διότι απλά δεν πάει άλλο και οι άνθρωποι στις ομάδες δεν έχουν άλλη επιλογή. Πληρώνουν ακριβά τα συμβόλαια που είχαν δώσει και οι ομάδες τους κινδυνεύουν με διάλυση.

Υπήρξαν στιγμές που αισθάνθηκες την ανάγκη να φύγεις;

«Τα δεδομένα ήταν πολύ δύσκολα, τόσο την προηγούμενη σεζόν που ήμουν στην ομάδα Νέων και εκεί σκεφτόμουν κάθε μέρα να φύγω. Με κράτησε ο Ανδρέας Σάννης που ήταν προπονητής μου και μπορώ να πω ότι με στήριξε πάρα πολύ και είναι από τους βασικότερους λόγους που έμεινα. Φέτος μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Πέτρος Δημητρίου που κράτησε την ομάδα μαζί με τους συνεργάτες του παρά τα προβλήματα».

Το μέλλον τώρα πως είναι για εσάς τους ποδοσφαιριστές;

«Μείναμε ακόμη μερικές εβδομάδες ζωντανοί με την ένσταση στην ΕΠΟ. Ακόμη μια υπόθεση που δεν βγήκε και ήταν η τελευταία για την ομάδα. Κάνουμε τις προπονήσεις μας και όλοι κοιτάζουμε το μέλλον μας για το επόμενο βήμα. Το διάστημα που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλο και η φετινή σεζόν είναι πολύ περίεργη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη χώρα μας».

Που θεωρείς πως θα βγάλει αυτή η κρίση της χώρας και του ποδοσφαίρου;

«Θεωρώ πως αυτό που λέμε τόσα χρόνια για την επιστροφή στις υποδομές θα γίνει πραγματικότητα διότι απλά δεν πάει άλλο και οι άνθρωποι στις ομάδες δεν έχουν άλλη επιλογή. Πληρώνουν ακριβά τα συμβόλαια που είχαν δώσει και οι ομάδες τους κινδυνεύουν με διάλυση. Οι νέοι παίκτες μαζί με τους έμπειρους μπορούν να κάνουν ένα σύνολο που να δημιουργήσει μια ομάδα που πραγματικά θα είναι υγιής».

Τα δεδομένα ήταν πολύ δύσκολα, τόσο την προηγούμενη σεζόν που ήμουν στην ομάδα Νέων και εκεί σκεφτόμουν κάθε μέρα να φύγω. Με κράτησε ο Ανδρέας Σάννης που ήταν προπονητής μου και μπορώ να πω ότι με στήριξε πάρα πολύ και είναι από τους βασικότερους λόγους που έμεινα.

Εσύ έχεις κάποιες προτάσεις για το μέλλον σου;

«Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με ομάδες της Football League και με την Super League. Τίποτε επίσημο μέχρι τώρα και έχω μάθει να μην ενθουσιάζομαι, αλλά να δουλεύω. Για να συμβεί κάτι πρέπει να λυθεί και η τελευταία λεπτομέρεια. Το έχω ζήσει αυτό τόσο με την Λάρισα που ήμουν κοντά στο να υπογράψω συμβόλαιο, όσο και με τον ΠΑΟΚ που έφτασα κοντά».

Επηρεάζουν έναν ποδοσφαιριστή τα δημοσιεύματα, όπως αυτά που υπήρχαν για εσένα και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ:

«Δεν παρασύρθηκα ούτε όταν υπήρχαν δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ αφού εγώ δεν είχα κάποια επικοινωνία παρότι ήξερα πως ήμουν από τους ποδοσφαιριστές που παρακολούθησαν σε κάποια παιχνίδια».

Last modified onΤετάρτη, 23 Μάιος 2012 11:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep