Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Φανέλα Α’ Εθνικής»

Ο Κώστας Κοσσυβάκης μίλησε για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε ο Βύζαντας και τα λάθη που δεν πρέπει να γίνουν πάλι ώστε η ομάδα να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δίνει αυτή η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κώστας Κοσσυβάκης μίλησε για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε ο Βύζαντας και τα λάθη που δεν πρέπει να γίνουν πάλι ώστε η ομάδα να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δίνει αυτή η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κώστας Κοσσυβάκης έκανε κάλεσμα στον κόσμο των Μεγάρων ώστε να γίνουν μια γροθιά και να οδηγήσουν τον Βύζαντα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Εχουμε αποδείξει πράγματα σε αυτούς τους μήνες και θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, την τοπική κοινωνία, την Δημοτική αρχή. Χωρίς να είμαστε όλοι μαζί είναι αδύνατη η διατήρηση μιας ομάδας σε αυτό το επίπεδο. Αν υπάρχει αυτή η συνδρομή σε ηθικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, είναι σίγουρο πως αλλάζουμε σελίδα και πάμε για πολύ υψηλότερα πράγματα.

Ο πρόεδρος του Βύζαντα μίλησε για όσα έγιναν από τον Φεβρουάριο που ανέλαβε την ομάδα, την επίτευξη της σωτηρίας και τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν ώστε να μην ζήσουν την ίδια αγχωτική χρονιά. Τόνισε πως πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί, να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο ώστε να φτάσει η ομάδα των Μεγάρων εκεί που της αξίζει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη.

«Θα κάνω μια αναδρομή στο τι βρήκαμε και μετά θα μιλήσουμε για αυτά που θα πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα. Δυστυχώς αυτά τα προβλήματα που βρήκαμε ήταν πάρα πολλά, εμείς κάνουμε τη δική μας προσπάθεια, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς το να τα λύσουμε.

Πήραμε το ρίσκο το χειμώνα που ήρθαμε στον Βύζαντα. Είχαμε την αίσθηση πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά δεν φανταζόμασταν πόσο δύσκολα θα ήταν. Βρήκαμε μπροστά μας τρομερές καταστάσεις σε οργανωτικά θέματα, σε αγωνιστικά, σε διοικητικά και άλλα. Προβλήματα που ήταν τόσο πολύπλοκα και δύσκολα να τα λύσει κανείς. Κοιτάζοντας πλέον από απόσταση τα γεγονότα, λόγω του χρόνου που έχει περάσει, πραγματικά θεωρώ πως ήταν μια τεράστια επιτυχία.

Όταν ξεκίνησε η χρονιά και κατά τη διάρκεια της, πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως θα γινόταν πραγματικότητα ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία. Όλα αυτά που συναντήσαμε πρέπει να μας κάνουν να οργανώσουμε το μέλλον με τόση προσοχή ώστε να μην ξανασυναντήσουμε αυτά τα προβλήματα.

Είμαστε ανώτεροι από άλλες ομάδες που αγωνίζονται στην Football League, αλλά και την Super League γιατί έχουμε ιστορία. Είναι βαριά φανέλα, είναι φανέλα Α’ Εθνικής. Να αναστήσουμε αυτή τη δυναμική της ομάδας. Δεν είναι ο Βύζαντας για να παλεύει για τη σωτηρία του στην Β’ Εθνική

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια κατάσταση, ειδικά στην Football League, όπου οι παροχές έδιναν την δυνατότητα στις ομάδες να σταθούν στην κατηγορία και να έχουν κάποια έσοδα. Από εδώ και πέρα αυτό δεν θα είναι εφικτό. Ήδη από φέτος έχουν αλλάξει τα δεδομένα και για την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Δεν μπορεί κανείς να μην δει αυτά που έγιναν φέτος και φυσικά να είναι αισιόδοξος για όσα έρχονται.

Αυτό μας αναγκάζει να έρθουμε και να πούμε πως υπάρχει μια ομάδα που εκπροσωπεί μια πόλη και μια τοπική κοινωνία που χρειάζεται την στήριξη της. Τι μπορεί να γίνει την επόμενη σεζόν; Είναι σίγουρο πως εμείς έχουμε τις γνώσεις, την δυνατότητα και την ικανότητα να κινήσουμε την ομάδα. Αυτό, όμως, χωρίς τις τοπικές αρχές, τον Δήμο και την τοπική κοινωνία είναι αδύνατο. Δεν είναι αδύνατο μόνο για τον Βύζαντα, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα πλέον. Ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούν να προχωρήσουν με έναν άνθρωπο, παρότι έχει οπαδούς, γήπεδο και πολλά άλλα. Αν μεταφέρουμε αυτά τα δεδομένα σε μικρότερο επίπεδο, σε μια ομάδα που έχει και αυτή μεγάλη ιστορία, θα αντιληφθούμε πως για να έχουμε μια νοικοκυρεμένη ομάδα που θα μπορεί να διεκδικήσει στόχους ανώτερους από τους φετινούς είναι απαραίτητοι όλοι.

Αυτή την περίοδο βρισκόμασταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δηλαδή με στόχο να μείνουμε στην κατηγορία. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε αυτό το στόχο για τον Βύζαντα, εμείς τον θέλουμε πρωταγωνιστή. Μπορεί να γίνει αυτό διότι υπάρχει η τεχνογνωσία, το μεράκι, η αγάπη για την ομάδα. Εμείς ήρθαμε εδώ και γίναμε ένα με την ομάδα, την πόλη. Πιστεύω πως έχουμε αποδείξει πράγματα σε αυτούς τους μήνες και θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, την τοπική κοινωνία, την Δημοτική αρχή. Χωρίς να είμαστε όλοι μαζί είναι αδύνατη η διατήρηση μιας ομάδας σε αυτό το επίπεδο. Είναι αδύνατο. Δεν μπορεί να γίνει. Αντίθετα, αν υπάρχει αυτή η συνδρομή σε ηθικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, είναι σίγουρο πως αλλάζουμε σελίδα και πάμε για πολύ υψηλότερα πράγματα.

Τα γήπεδα είναι της δημοτικής αρχής και δεν μπορούμε να επέμβουμε. Καλό θα είναι εμείς να κοιτάξουμε τα θέματα που είναι άμεσα της ομάδας. Στους παίκτες που θα πάρουμε, στην ομάδα, στο επιτελείο μας, σε όλα αυτά.

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα είναι πιθανό να δημιουργήσει ευκαιρίες για ομάδες νοικοκυρεμένες, όπως θέλουμε εμείς την ομάδα μας. Είναι πιθανό να δημιουργήσει ευκαιρίες και ξαφνικά να βρεθούμε πολύ ψηλότερα από ότι είμαστε, μόνο και μόνο επειδή θα είμαστε υγιής ομάδα που θα είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις και θα έχει ένα πλάνο.
Πρέπει για να περάσουμε σε αυτό το επίπεδο να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Είδατε φέτος σε τι γήπεδο αγωνιστήκαμε. Τρομερό πρόβλημα για την ομάδα, για τη διοίκηση. Εχουμε δύο γήπεδα και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα. Η ομάδα μας σε αυτό το γήπεδο που παίξαμε φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο, από την ΕΠΑΕ. Υπήρχε πίεση για να μην συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εδώ. Στα ματς που έδειχνε η τηλεόραση με έπαιρναν φίλοι μου από όλη την Ελλάδα και μου έλεγαν τι γίνεται με αυτό το γήπεδο.

Το νέο γήπεδο είναι έτοιμο και πρέπει να τελειώσουν όλα τα έργα. Η ομάδα έχει δύο γήπεδα και τα δικαιούται και τα δύο. Πρέπει να έχει ένα για τις προπονήσεις και ένα για τους αγώνες. Χρειάζεται αυτά τα γήπεδα να εξωραϊστούν και να χαίρεται ο κόσμος όταν έρχεται. Πήγαμε φέτος σε αρκετά γήπεδα να παίξουμε και είδαμε πράγματα. Πήγαμε στον Πλατανιά, πρέπει να δείτε ένα γήπεδο που έχει και πόσο περιποιημένο είναι. Εγώ είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου γυναίκες να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, χωρίς τους άντρες τους. Αυτό είναι τρομερό και δεν το έχω δει πάλι παρότι πηγαίνω χρόνια στα γήπεδα. Μου έκανε εντύπωση, ήταν μια γιορτή και υπήρχε και σε άλλες έδρες που πήγαμε να παίξουμε. Γιατί να μην το έχουμε και εμείς εδώ; Δεν υπάρχει λόγος να μην το έχουμε διότι είμαστε ανώτεροι από άλλες ομάδες που αγωνίζονται στην Football League, αλλά και την Super League. Είμαστε ανώτεροι γιατί έχουμε ιστορία. Είναι βαριά φανέλα, είναι φανέλα Α’ Εθνικής και αυτό μπορούμε να το ξανακάνουμε. Να αναστήσουμε αυτή τη δυναμική της ομάδας. Δεν είναι ο Βύζαντας για να παλεύει για τη σωτηρία του στην Β’ Εθνική, είναι για παραπάνω.

Πετύχαμε φέτος πράγματα που ήταν δύσκολα και αυτό μας δίνει την αίσθηση πως με καλύτερη οργάνωση μπορούμε να πάμε πιο πάνω. Χρειάζεται, όμως, αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί και να στελεχωθεί. Είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουμε μια γροθιά και αν συμβεί αυτό δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε.

Πετύχαμε φέτος πράγματα που ήταν δύσκολα και αυτό μας δίνει την αίσθηση πως με καλύτερη οργάνωση μπορούμε να πάμε πιο πάνω. Χρειάζεται, όμως, αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί και να στελεχωθεί. Ο κύριος Δήμαρχος έχει τις καλύτερες προθέσεις, έχουμε συζητήσει μαζί του και έχουμε συμφωνήσει για πράγματα που πρέπει να γίνουν, μας έχει υποσχεθεί κάποια πράγματα που έρχεται η ώρα να γίνουν πράξη. Η τοπική κοινωνία μέσω ανθρώπων που θέλουν να έρθουν κοντά στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να βάλουμε ανθρώπους από τα Μέγαρα στο διοικητικό συμβούλιο. Δεν έχει στεγανά η ομάδα, είναι για όλους. Μια ομάδα, μια πόλη. Για την άνοδο, την επιτυχία. Είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουμε μια γροθιά και αν συμβεί αυτό δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε. Ομάδες που δεν έχουν φανέλα όπως αυτή του Βύζαντα, με μικρότερη ιστορία, παίζουν στην Α’ Εθνική. Βάζουμε ένα στόχο και σιγά, σιγά να τον πετύχουμε. Να έχει οργάνωση και να φτάσει σε ένα επίπεδο που να μην έχει κανέναν ανάγκη αυτή η ομάδα. Οι εποχές τους μεγάλους παράγοντες που σώζουν τις ομάδες έχουν περάσει.

Όπως στην αρχή της προσπάθειας αυτής δώσαμε την υπόσχεση πως θα σωθεί η ομάδα και το καταφέραμε, έτσι και τώρα υπόσχομαι πως θα παλέψουμε όλοι μαζί για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε βάλει».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε σε αυτό το διάστημα που τρέξατε την ομάδα;

«Δυστυχώς ήταν πολλά τα προβλήματα και δεν μπορώ να βάλω κανένα πιο ψηλά. Η ομάδα δεν λειτουργούσε σε πολλά επίπεδα. Δεν είχε παίκτες, δεν είχε μπάλες, δεν είχε πολλά. Η κατάσταση ήταν βαριά και τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν πάρα πολλά. Δεν περιμέναμε να βρούμε τόσα πολλά προβλήματα που ήθελαν άμεσες λύσεις. Μέσα στη μέση της χρονιάς έπρεπε να δημιουργήσουμε μια ομάδα από την αρχή. Να αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις της ΕΠΑΕ για το γήπεδο. Δεν υπήρχε κάτι που να έχει λυθεί και να πεις πως εδώ είμαστε καλά και τώρα ας δούμε τα υπόλοιπα».

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον κύριο Τζαναβάρα προχωρά;

«Θα έχουμε μια συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην οποία θα βάλουμε τα πράγματα κάτω και θα δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Δεν έχουν παρθεί αποφάσεις, έχουμε άλλωστε χρόνο μπροστά μας να κάνουμε αυτά που πρέπει. Γνώμονας είναι πάντοτε το καλύτερο για την ομάδα ».

Το κλίμα των διαπραγματεύσεων πως είναι;

«Ουσιαστικά έχουμε μια επιτυχία, την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, στην οποία είχε συνεισφορά ο κύριος Τζαναβάρας και ήταν από τους βασικούς κρίκους. Θα βάλουμε τα δεδομένα κάτω και θα το συζητήσουμε».

Για να έρθει ο κόσμος θα πρέπει να δει μια ομάδα που θα του αρέσει και θα τον ευχαριστεί το θέαμα και η προσπάθεια της. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να αρέσει στον κόσμο και να τον κάνει να έρθει στο επόμενο αγώνα.

Η πρόθεση σας είναι να μπουν στο διοικητικό συμβούλιο ο Δήμαρχος και ίσως κάποιοι παλαίμαχοι της ομάδας;

«Υπάρχουν ήδη προστάσεις προς όλες τις πλευρές ώστε να στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο. Εχουμε μιλήσει με μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά και με παλιούς ποδοσφαιριστές. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη και στο πρακτικό μέρος. Το χρειάζεται η ομάδα. Πρέπει οπωσδήποτε να αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια. Εμείς δείξαμε φέτος τις δυνατότητες μας σε δύσκολες συνθήκες πρωταθλήματος και έχουμε καταθέσει τα δείγματα γραφής μας. Τώρα χρειάζονται πράξεις και από όλους τους άλλους».

Τι θα κάνετε για να έρθει ο κόσμος στα γήπεδο;

«Για να έρθει ο κόσμος θα πρέπει να δει μια ομάδα που θα του αρέσει και θα τον ευχαριστεί το θέαμα και η προσπάθεια της. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να αρέσει στον κόσμο και να τον κάνει να έρθει στο επόμενο αγώνα. Δυστυχώς φέτος ήταν τέτοιο το άγχος της επίτευξης του στόχου της παραμονής και όσο και αν θέλαμε, όσο και αν προσπαθούσαν οι παίκτες δεν ήταν εύκολο να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ πως το πρώτο είναι αυτό, το καλό θέαμα. Από εκεί και πέρα θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερα στον κόσμο, να περνά περισσότερες ώρες στο γήπεδο, να έχει χώρους για να πιει τον καφέ του πριν το ματς, να είναι ευχάριστο όλο».

Σαν διοίκηση τι θα κάνετε για το θέμα των γηπέδων;

«Πέρα από το ποιο γήπεδο θα έχουμε ως έδρα, θα πρέπει να έχουμε δύο άριστα γήπεδα. Δεν μπορεί στο γήπεδο που παίζει να κάνεις και προπονήσεις, αν θέλεις να είναι γήπεδο αυτό. Το που θα αγωνιστούμε τελικά θα το δούμε σε συνάρτηση με όλα τα άλλα θέματα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα γήπεδο που να μπορεί να μας φιλοξενήσει, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι όπως πρέπει. Πρέπει να γίνουν και τα δύο».

Μπορεί να συμβάλλει η ομάδα στην βελτίωση των γηπέδων, ή θα περιμένει τα πάντα από τον δήμο;

«Τα γήπεδα είναι της δημοτικής αρχής και δεν μπορούμε να επέμβουμε. Καλό θα είναι εμείς να κοιτάξουμε τα θέματα που είναι άμεσα της ομάδας. Στους παίκτες που θα πάρουμε, στην ομάδα, στο επιτελείο μας, σε όλα αυτά. Νομίζω ότι ένα γήπεδο, όπως αυτό που έχουμε εδώ, είναι πράγματα που περιμένει μια ομάδα να τα έχει από τον δήμο. Νομίζω πως έτσι γίνεται παντού, δεν ξέρω κάπου αλλού να γίνεται κάτι διαφορετικό. Τα γήπεδα είναι δημοτικής ευθύνης».

Last modified onΤετάρτη, 30 Μάιος 2012 21:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep