«Εμείς χάσαμε το πρωτάθλημα»

Ο απολογισμός του Γιώργου Βρέντζου στα Χανιά και το παράθυρο παραμονής.

Μεγάλη συνέντευξη στη Νέα Τηλεόραση και τον δημοσιογράφο Κώστα Νίτσε παραχώρησε ο πρώην εξωδιοικητικός παράγοντας των Χανίων, Γιώργος Βρέντζος. Έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στους Κυανόλευκους, εξέφρασε πικρία προς τον Αντώνη Ροκάκη και δήλωσε ότι «έτσι κι αλλιώς δεν θα μας άφηναν στο τέλος, όμως τελικά εμείς χάσαμε το πρωτάθλημα. Ας ήμασταν εμείς αυτοί που έπρεπε κι ας αφήναμε τους άλλους να εκτεθούν εντελώς».

Ο Βρέντζος, ο οποίος είπε ότι δύσκολα θα συνεχίσει στα Χανιά, αλλά δεν το απέκλεισε, χαρακτήρισε λάθος τη μεταγραφή Κλέιμαν και είπε ακόμα ότι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Γιάννη Ταουσιάνη. Αναλυτικά η συνέντευξή του όπως την παρουσίασε η ιστοσελίδα sportcaster.gr:

Για τη φετινή σεζόν:

«Όπως είπε και ο προπονητής μας, Γιάννης Ταουσιάνης, μας μένει μία πικρόγλυκη γεύση, με την έννοια ότι από τη μία κάναμε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ομάδας, τουλάχιστον με τη νέα της μορφή, τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά από την άλλη δεν καταφέραμε, παρότι φτάσαμε πολύ κοντά, να πάρουμε την άνοδο στην Super League 1».

Για το τι τον «πλήγωσε» και θέλει να φύγει από την ομάδα:

«Επί της ουσίας δεν έφυγα ποτέ. Μετά το ματς με τον Ιωνικό στα Χανιά, έζησα μια πολύ μεγάλη στεναχώρια γιατί ουσιαστικά εκείνη τη μέρα τελείωσε για εμάς η υπόθεση τίτλος, χάθηκε ο μεγάλος μας στόχος. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δήλωσα ότι αποχωρώ. Από εκεί και πέρα όμως υπήρξε και μια πίκρα από την αντιμετώπιση που είχα από μια μερίδα του κόσμου, μικρή μεν αλλά όχι αμελητέα. Ένιωσα μια μεγάλη πίκρα για τις αποδοκιμασίες εις βάρος μου, σε συνδυασμό με διάφορα σχόλια που είχαν γραφτεί κατά καιρούς στα social media από συγκεκριμένα άτομα. Αυτά τα δύο, σε συνδυασμό με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μέλος της οικογένειάς μου, με έκαναν να δηλώσω ότι αποχωρώ».

Για τη μερίδα του κόσμου που δεν τον αποδέχθηκε ποτέ:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ήμουν πολύ ξεκάθαρος, πολύ ειλικρινής και αυτό που υποσχέθηκα στον κόσμο των Χανίων, ότι δεν θα τους πω ποτέ ψέμματα και δεν θα τους κοροϊδέψω ποτέ, το τήρησα. Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι Εργοτέλης, ότι ήθελα να είμαι στον Εργοτέλη. Δεν μπορούσα, οπότε ήρθα στα Χανιά για να ενώσω δυνάμεις με τον Αντώνη Ροκάκη, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα επιτέλους τον μεγάλο στόχο της πόλης και του νομού.

Παρόλα αυτά υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που δεν με είδαν με καλό μάτι από την πρώτη στιγμή. Είτε γιατί ήμουν Ηρακλειώτης, είτε γιατί δήλωσα ότι είμαι Εργοτέλης, είτε γιατί δεν θα έβλεπαν κανέναν με καλό μάτι, όποιον και να ερχόταν, είτε γιατί είναι κολλημένοι με τον ΑΟΧ, είτε γιατί είναι κολλημένοι με τον Πλατανιά, είτε γιατί είναι κολλημένοι με τον Κισσαμικό, είτε γιατί έχουν θέμα με τον ίδιο τον Αντώνη Ροκάκη και στο πρόσωπό μου μπορούσαν να βάλλουν έμμεσα κατά εκείνου και της ομάδας. Για διάφορους λόγους υπήρχε μία μερίδα κόσμου που δεν με αποδέχθηκε. Θεωρώ ότι ήταν μία μικρή μειοψηφία και ότι ο κόσμος σιγά-σιγά εκτίμησε κάποια πράγματα και άλλαξε στάση απέναντί μου αλλά και απέναντι στην ομάδα.

Δεν έχω κανένα παράπονο από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Ζήτησα συγγνώμη από κάποιους φιλάθλους για ορισμένες εντάσεις. Δεν αδικώ ή κρατάω κακία σε κανέναν που, πάνω στη στεναχώρια του και λόγω της αγάπης του για την ομάδα, μπορεί να μου είπε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Εδώ βλέπουμε άλλους παράγοντες, τεράστιους κι όχι σαν εμένα, να αντιμετωπίζουν μεγάλα θέματα με τον κόσμο. Απλώς εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ό,τι κάνει το κάνει με μεγάλο συναίσθημα και επηρεάζομαι περισσότερο από όσο πρέπει από τέτοιες καταστάσεις.

Θεωρώ ότι έδωσα πολλά πράγματα στα Χανιά και νομίζω ότι η συμπεριφορά από μερικούς ανθρώπους ήταν άδικη και μεγάλη αχαριστία προς το πρόσωπό μου. Εκεί τη μέρα ακούστηκαν κάποια πολύ άσχημα πράγματα εις βάρος μου. Το να μου πουν ότι έκανα λάθη ή, είμαι ανίκανος μπορώ να το δεχτώ, όχι όμως να ακούω ότι εγώ και γενικά η ομάδα δώσαμε το ματς με την Ηλιούπολη, ότι παίζουμε στοίχημα, ότι παίρναμε προμήθειες από τις μεταγραφές, ή κάτι άλλα τα οποία μόνο που τα σκέφτομαι τρελαίνομαι».

Για το ποιος τελικά είναι ο Γιώργος Βρέντζος:

«Υπάρχει ένας Γιώργος Βρέντζος και δεν τον έκρυψα ποτέ. Έχω πολλά κακά, αν έχω ένα καλό είναι ότι αυτό που βλέπεις είναι αυτό που παίρνεις, αυτό είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος με μεγάλο πάθος. Μπορεί να αντιδράσω πολλές φορές υπερβολικά και να αδικήσω κάποιον, μετά όμως θα του ζητήσω συγγνώμη. Και προχθές ακόμα πήγα και ζήτησα συγγνώμη, για δεύτερη φορά, σε έναν συγκεκριμένο φίλαθλο για μία υπερβολική μου αντίδραση σε προηγούμενο αγώνα (που δεν ήταν και πάρα πολύ υπερβολική βάσει αυτών που μου είχε πει πρώτα εκείνος). Έχω ζητήσει κι άλλες φορές συγγνώμη όταν έκανα λάθος, αλλά υπάρχουν άλλοι που θα έπρεπε να μου έχουν ζητήσουν εκείνοι συγγνώμη 100 φορές. Δεν μπορεί να μην αντιδράσεις όταν σου λένε κάποια πράγματα. Με κατηγορούν ότι μιλούσα άσχημα στους φιλάθλους, δεν λένε όμως γιατί. Στις περισσότερες περιπτώσεις όχι μόνο δεν έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη εγώ αλλά αυτοί.

Όταν, για παράδειγμα, πήγαιναν κάποιοι φίλαθλοί μας να προπηλακίσουν διοικούντες ή φιλάθλους αντίπαλης ομάδας, με τους οποίους έχουμε άριστες σχέσεις και μας έχουν φερθεί άψογα, δεν πρέπει να αντιδράσω και να προσπαθήσω να τους προστατεύσω; Και όταν εκείνοι με βρίζουν εγώ τι πρέπει να κάνω, να τους πως ευχαριστώ; Γράφτηκε ότι τους αποκάλεσα βλάκες. Είναι αλήθεια αυτό, αλλά είναι πολύ λίγο σε σχέση με όσα μου είπαν αυτοί επειδή απλά τους ζήτησα να σταματήσουν. Δεν μπορώ να βλέπω κάτι “τζάμπα μάγκες”, οι οποίοι δεν βγαίνουν έξω από τα Χανιά, να πηγαίνουν να κάνουν ψευτοτσαμπουκάδες σε ανυπεράσπιστους ή ακόμα και γυναίκες, όπως έγινε στο ματς με την Ηλιούπολη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, επειδή κάποιος πανηγύρισε, όντως υπερβολικά, το γκολ της ομάδας του.

Δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω όταν κάποιοι βάλλουν κατά των ανθρώπων της Καλαμάτας, για παράδειγμα, που όταν πήγαμε εκεί και κερδίσαμε 5-0 τόσο εγώ όσο και ο Αντώνης Ροκάκης πανηγυρίσαμε έξαλλα και δεν μας είπε κανείς το παραμικρό (και ο κόσμος της Καλαμάτας καταχειροκρότησε την ομάδα μας). Δεν μπορώ να μην αντιδράσω όταν φίλαθλοί μας πετάνε αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε με τιμωρία της έδρας μας λόγω του αναπτήρα που έπεσε στο παιχνίδι με την Καλαμάτα; Ευτυχώς που έλειπα γιατί και πάλι θα είχα μαλώσει.

Για τις οργανωμένες ύβρεις εναντίων του Μανούχου, για τις οποίες αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο για πρόστιμο 20.000-30.000 ευρώ, κατανοώ πλήρως και συμφωνώ απόλυτα με την οργή των φιλάθλων, όμως όταν βλέπεις ότι ένας διαιτητής είναι αποφασισμένος να διακόψει το ματς, κάνεις κακό στην ομάδα να του δίνεις δικαίωμα. Όταν λοιπόν είχαμε τέτοιες καταστάσεις φυσικό ήταν να αντιδράσω. Δεν έβρισα όμως κανέναν, τους ζήτησα να σταματήσουν κι εκείνοι με έβρισαν. Τι έπρεπε να τους πω, ευχαριστώ παιδιά συνεχίστε;».

Για τις ανακοινώσεις των Χανίων και την πιθανότητα να «δυναμιτίζουν» τον κόσμο:

«Καταλαβαίνω απολύτως την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου για τη διαιτησία και γενικά την αντιμετώπιση που είχαμε από το ποδοσφαιρικό “κύκλωμα”, να το πούμε έτσι, που ήταν εξοργιστική. Διαφωνώ όμως με συγκεκριμένες αντιδράσεις. Όταν υπάρχει ήδη μια προειδοποίηση από τον διαιτητή ότι θα διακόψει το ματς και όταν είναι ένας διαιτητής που κατά τη δική μου άποψη ενδεχομένως να ψάχνει και αφορμή, καλό θα είναι να μην του τη δίνουμε, κάνουμε κακό στην ομάδα.

Όσον αφορά την επικοινωνιακή αντιμετώπισή μας στο θέμα της διαιτησίας, θεωρώ ότι η πρακτική που ακολουθήσαμε με τις ανακοινώσεις και κάποιες άλλες επαφές και διαμαρτυρίες προς την ΚΕΔ, απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον μέχρι τα play-offs. Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν και να είμαστε δίκαιοι, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η διαιτησία γενικά δεν ήταν κακή. Αν εξαιρέσουμε το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ηλιούπολη, όπου κι εκεί δεν έγιναν όργια απλά ήρθε ένας διαιτητής που μας εκνεύρισε. Υπήρξε κι ένα γκολ με τον Γιούχτα στο Ηράκλειο που κακώς ακυρώθηκε, ήταν όμως μία μεμονωμένη φάση. Γενικά μέχρι τα play-offs δεν υπήρξε κάτι εις βάρος μας, υπήρχε βέβαια εύνοια προς τους αντιπάλους μας που κι αυτό έχει σημασία, αλλά εμείς δεν είχαμε θέματα. Συνεπώς η στρατηγική μας προς την ΚΕΔ νομίζω ότι απέδωσε».

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και την προσπάθεια προστασίας της ομάδας:

«Και τον Μέσι να φέρεις, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις το παρασκήνιο. Φυσικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να προστατέψεις την ομάδα, που δεν είναι εύκολο. Κυρίως πρέπει να δυναμώσεις αγωνιστικά, ώστε να είναι πολύ δύσκολο να σου στερήσει το παρασκήνιο αυτό το οποίο αξίζεις. Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου προσπαθήσαμε να φέρουμε παίκτες εγνωσμένης αξίας και αυτό κάναμε.

Επειδή ακούγονται διάφορα, όλοι οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο και γενικότερα ήταν επιλογές του προπονητή ή και του προπονητή. Υπήρχαν μόνο δύο παίκτες για τους οποίους ο Γιάννης Ταουσιάνης κατά κάποιο τρόπο πιέστηκε, αλλά δεν ήταν την περίοδο του Ιανουαρίου. Όταν έχουμε έναν προπονητή τον οποίο πιστεύουμε, θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής της κατηγορίας, πρέπει να του το δείχνουμε έμπρακτα. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνεις όλα τα χατίρια του προπονητή, εμείς όμως του κάναμε σχεδόν όλα τα χατίρια, πήραμε σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που ήθελε. Κάποιους δεν μπορέσαμε να τους πάρουμε για οικονομικούς ή άλλους λόγους. Δεν ήρθε κανένας παίκτης που να μην τον ήθελε ο προπονητής, υπήρχαν μόνο δύο που κάπως πιέστηκε να τους δεχτεί.

Τον Ιανουάριο ήρθαν παίκτες που είχαν πολύ καλό βιογραφικό. Ο Νίλι θεωρώ ότι ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Αν δεν απέδωσε ο Πέιος, τον οποίο πιέσαμε να έρθει ενώ έπαιζε στην Super League 1, αυτό δεν είναι θέμα που μπορώ να απαντήσω εγώ. Για να επέλεξε ο προπονητής να μην τον βάλει να παίξει κάτι έβλεπε το οποίο εγώ δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Ο Μουτόμπο ήταν καθαρά επιλογή του προπονητή, είχε καλό βιογραφικό, αλλά δυστυχώς δεν έπιασε. Ο Κλέιμαν είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, είναι το μεγάλο λάθος που κάναμε».

Για τον Καλογεράκη και τα σχόλια που ακούστηκαν:

«Ο Μανώλης είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας που θεωρώ ότι αδικήθηκε. Ήρθε πέρυσι και ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της κατηγορίας. Και φέτος ήταν καλός. Εμείς είχαμε αποφασίσει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον που θα κάνει τη διαφορά, έναν τερματοφύλακα υψηλότερης κλάσης και κατηγορίας.

Μάλιστα ο Γιάννης Ταουσιάνης, που εκτιμάει τον Μανώλη πάρα πολύ, είχε πει ότι δεν θα πάρουμε κανέναν αν δεν βρούμε κάτι το εξαιρετικό. Είχαμε προσπαθήσει για κάποια πολύ σημαντικά ονόματα, τα οποία δεν προέκυψαν. Κάποια στιγμή μας πρότεινε ο υιός Χριστοβασίλης τον Κλέιμαν, τον πρότεινε και στη διοίκηση και στον προπονητή.

Τότε, παρότι γνωρίζαμε κάποια θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του παίχτη, όχι όμως πολύ άσχημα πράγματα, πήραμε το ρίσκο. Εγώ τον θυμάμαι να είναι πέρυσι ο καλύτερος τερματοφύλακας της Super League 1. Δεν είχε αποδώσει καλά το πρώτο εξάμηνο, ακουγόντουσαν διάφορα, εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μία ποδοσφαιρική εκτίμηση και επιλογή, να πάρουμε ένα ρίσκο, που δυστυχώς δε μας βγήκε. Αυτή θεωρώ ότι ήταν η μεγάλη αστοχία του Ιανουαρίου».

Για τον Δημήτρη Μάνο:

«Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης με πολύ σημαντικό βιογραφικό. Ήρθε τελευταία στιγμή, προερχόμενος από μία σεζόν με τραυματισμούς, δεν έκανε προετοιμασία, ήταν και για εμάς και για εκείνον ένα στοίχημα να ανακάμψει ώστε να συνεχίσει είτε με εμάς είτε με κάποια άλλη ομάδα στην Super League 1 όπου ανήκει. Ο Δημήτρης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, όμως έχει πάρα πολλά ελαφρυντικά για το ότι η απόδοσή του δεν ήταν εκείνη που περιμέναμε, να κάνει δηλαδή τη διαφορά, όμως γενικά δεν ήταν κακός.

Οι μεταγραφές δεν πιάνουν πάντα, ειδικά τον Ιανουάριο είναι περισσότερο δύσκολο να βγουν, θεωρώ ότι είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και πέρυσι και φέτος. Εάν αυτή τη στιγμή με ρωτήσετε ποια μεταγραφική κίνηση ήταν λάθος, ήταν του Κλέιμαν και καμία άλλη».

Πού πιστεύει ότι χάθηκε το φετινό πρωτάθλημα:

«Για εμένα υπάρχουν δύο πεδία, ας το πούμε, στα οποία χάθηκε το πρωτάθλημα. Το ένα έχει να κάνει με εμάς τους ίδιους που πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τα αγωνιστικά λάθη τα οποία κάναμε και μας στοίχισαν. Το δεύτερο έχει να κάνει με το θέμα του παρασκηνίου που δεν ήταν υπέρ μας και αυτό νομίζω ότι ήταν σημαντικότερο.

Αλλά πρέπει να κοιτάζουμε πρώτα τον εαυτό μας στον καθρέφτη και σίγουρα κάναμε λάθη. Στα play-offs η ομάδα δεν είχε την σταθερότητα, το είπε και ο Γιάννης Ταουσιάνης ότι η Καλλιθέα ήταν πιο σταθερή ομάδα από εμάς. Εμείς δεν είχαμε την σταθερότητα που έπρεπε, είχαμε κάποια προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Σε 8 ματς πιστεύω ότι κάναμε 5 πολύ καλά ματς, 1 μέτριο με τον Ιωνικό εντός και 2 πολύ κακά με τον Ιωνικό και την Ηλιούπολη εκτός. Όταν θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να είσαι σε όλα τα ματς πολύ καλός. Εκεί φταίμε εμείς.

Ό,τι και να λέμε για τη διαιτησία και το παρασκήνιο, μετά το ματς με την Καλλιθέα φτάσαμε να είμαστε καβάλα στο άλογο και να ελέγχουμε τα πράγματα. Εγώ πιστεύω πως έτσι κι αλλιώς δεν θα μας άφηναν στο τέλος, όμως τελικά εμείς χάσαμε το πρωτάθλημα. Ας ήμασταν εμείς αυτοί που έπρεπε κι ας αφήναμε τους άλλους να εκτεθούν εντελώς».

Για τη συνάντηση με τον κόσμο:

«Δεν έγινε όπως θα ήθελα και όπως το είχαμε προγραμματίσει. Δυστυχώς η παρουσία του κόσμου στον αγώνα ήταν περιορισμένη, καθυστέρησα κι εγώ μετά τη λήξη στ’ αποδυτήρια και έφυγε ο περισσότερος κόσμος. Στο τέλος έμειναν λίγοι, θα προτιμούσα να ήταν περισσότεροι και μάλιστα εκείνοι που με κατηγορούν. Δεν έχει σημασία πλέον, αυτά που ήθελα να πω τα είπα και θα τα πω και σήμερα».

Για την προσφορά του, την πίκρα του και το παράπονό του από τον Αντώνη Ροκάκη:

«Το τι προσέφερα το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα, με πρώτο τον Αντώνη Ροκάκη, από τον οποίο δεν σας κρύβω ότι έχω ένα παράπονο. Περίμενα να βγει να κάνει ο ίδιος και όχι η ΠΑΕ μια προσωπική δήλωση στήριξης προς το πρόσωπό μου. Όπως έκαναν ο Λευτέρης Μπουζάκης και ο Νότης Ψυλλάκης, το εκτιμώ πολύ.

Ο Αντώνης ξέρει πολύ καλά τι προσέφερα και πόσο στήριξα την ομάδα και τον ίδιο, όσο κανείς άλλος εντός ή εκτός Χανίων, όχι μόνο οικονομικά αλλά γενικότερα. Για μένα ήταν μεγάλη ικανοποίηση κυρίως η συμπαράσταση των παικτών γιατί αυτοί ξέρουν περισσότερο απ’ όλους. Αλλά και των υπαλλήλων και των στελεχών της ΠΑΕ, όπως και του απλού κόσμου. Όποιος έχει αμφιβολία για το τι έκανε ή δεν έκανε ο Γιώργος Βρέντζος, με τα λάθη του φυσικά, ας πάει να ρωτήσει τους παίκτες.

Έχω πίκρα μέσα μου, το μεγαλύτερο όμως συναίσθημα που νιώθω είναι η στενοχώρια που δεν τα καταφέραμε. Μακάρι να τα είχαμε καταφέρει και ας με έβριζαν όλοι. Ξέρω ότι ακόμα και τεράστιοι παράγοντες έχουν αντιμετωπίσει μεγάλη αχαριστία από τον κόσμο, εγώ όμως αντιδρώ διαφορετικά και με πειράζει, ίσως παραπάνω από όσο πρέπει. Το πρόβλημα όμως της ομάδας δεν είναι τι νιώθει ή όχι ο Γιώργος Βρέντζος. Το πρόβλημα είναι έχω κάποια σοβαρά θέματα που δύσκολα θα μου επιτρέψουν να είμαι παρών και στην επόμενη μέρα της ομάδας».

Για την επόμενη μέρα των Χανίων:

«Όταν ήρθα συμφωνήσαμε με τον Αντώνη σε ένα project διετίας, με αυτόν φυσικά πρώτο στο οικονομικό κομμάτι και με τη δική μου οικονομική συνεισφορά. Το τονίζω αυτό γιατί ακόμα και αυτό έχω άκουσει, ότι έπαιρνα μισθό ή είχα άλλα οικονομικά οφέλη. Δεν ήμουν ποτέ υπάλληλος στο ποδόσφαιρο. Αν ήθελα να είμαι υπάλληλος θα μπορούσα να είμαι σε μεγάλη ομάδα της Super League 1 ή του εξωτερικού. Δεν θέλω να τα παρατήσουμε γιατί θα είναι κρίμα. Η ομάδα είναι έτοιμη. Με κάποιες προσθήκες, με καλύτερη στρατηγική και με μια πιθανή νέα διοίκηση στην ΕΠΟ, που όποια και να είναι αποκλείεται να είναι για εμάς τα πράγματα χειρόρερα απ’ ότι τώρα, θα είναι λιγότερο δύσκολο απ’ ότι ήταν φέτος να τα καταφέρουμε».

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει:

«Είπα και στους παίκτες να με περιμένουν έναν μήνα εκτός αν βρουν νωρίτερα κάτι εξαιρετικό. Ο καθοριστικός παράγοντας όμως είναι ο Πρόεδρος, ο οποίος μπορεί να έχει ευχάριστα νέα ακόμα και τις επόμενες μέρες. Όσο με αφορά, δώστε μου έναν μήνα. Αυτήν την στιγμή οι πιθανότητες δεν είναι θετικές, αν σκεφτόμουν με καθαρό μυαλό θα έπρεπε να είχα ήδη πει οριστικά στοπ. Όμως στο ποδόσφαιρο και γενικά στη ζωή μου δεν λειτουργώ μόνο με τη λογική αλλά και το συναίσθημα, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Οικονομικά πάντως δε μπορώ άλλο, τελείωσα.

Το βάρος πέφτει αποκλειστικά στον Αντώνη που πρέπει να συνεχίσει να βάζει πάρα πολλά χρήματα. Δεν σας κρύβω πως εγώ του έχω πει να σταματήσει, ειδικά από τη στιγμή που η τράπουλα είναι σε μεγάλο βαθμό σημαδεμένη. Ο Αντώνης διαχρονικά δεν έχει καμία σημαντική οικονομική στήριξη από την κοινωνία των Χανίων. Και ήρθε ο “κακός” Ηρακλειώτης και μέσα σε 20 μήνες έβαλε περισσότερα χρήματα απ’ όσα έχουν βάλει τόσα χρόνια όλοι οι Χανιώτες μαζί. Υπάρχουν στα Χανιά άνθρωποι με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ας έρθουν επιτέλους κάποιοι να βοηθήσουν τον Αντώνη και τότε θα το σκεφτώ κι εγώ σοβαρά να βοηθήσω πάλι, ίσως και οικονομικά, αν και φοβάμαι ότι δεν μπορώ άλλο.

Τους τελευταίους 20 μήνες παραμέλησα τη δουλειά μου, την οικογένειά μου, τα πάντα. Επιπλέον υπάρχει, όπως σας είπα νωρίτερα, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στο περιβάλλον μου. Δεν είναι εύκολο να συνεχίσω. Ήρθα και πραγματικά αγάπησα την ομάδα και την πόλη, θα ήθελα να παραμείνω αλλά αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για το τι θα άλλαζε, αν μπορούσε, σ’ αυτούς τους 20 μήνες:

«Λάθη φυσικά κάναμε, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ομάδα γενικά. Λάθος επιλογές, σε αγωνιστικό επίπεδο, σίγουρα έγιναν. Δεν θα άλλαζα όμως πολλά πράγματα. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν η στρατηγική μας, η εμπιστοσύνη και γενικά η στάση μας απέναντι σε κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις. Γενικά όμως, κοιτάζοντας πίσω, θεωρώ ότι παρά τα λάθη μας, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τον Γιάννη Ταουσιάνη και το μέλλον του στα Χανιά:

«Δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί αυτή τη στιγμή δεν είμαι αρμόδιος. Δεν έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου, όμως αν ρωτάτε εμένα θα σας πω ότι πρέπει να μείνει ο Γιάννης Ταουσιάνης, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ.

Ο Γιάννης με τις προχθεσινές δηλώσεις του έδειξε ότι θέλει να παραμείνει, γνωρίζω πως και ο Αντώνης Ροκάκης θέλει να τον κρατήσει. Αν είμαι στην ομάδα ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει από τον Γιάννη Ταουσιάνη. Θα πρέπει όμως ν’ αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, όπως του έχω πει θα πρέπει κι εμείς κι αυτός να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας».

Για όσα ακούγονται στον Τύπο για το μέλλον των Χανίων:

«Το ότι ακούγονται και γράφονται διάφορα, κυρίως από συγκεκριμένα κι όχι πολύ σοβαρά ΜΜΕ, είναι αλήθεια. Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι πολλές ομάδες ενδιαφέρονται ήδη τόσο για τον προπονητή όσο και για παίκτες μας. Από την άλλη, πολλοί προπονητές και παίκτες θέλουν να έρθουν στα Χανιά γιατί βλέπουν τις συνθήκες που επικρατούν και τη δουλειά που γίνεται. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τι σκοπεύει να κάνει ο Αντώνης Ροκάκης. Μόλις αποφασίσει, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να κλείσει τον Γιάννη Ταουσιάνη».

Για τα θετικά που κρατάει από την παρουσία του στα Χανιά:

Παίρνω μαζί μου πολλά πράγματα. Πολύ ωραίες στιγμές, εκτίμηση και αγάπη από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Αγάπησα τα Χανιά. Την πόλη, την ομάδα, τους ανθρώπους. Έκανα φίλους. Φεύγω με όμορφα συναισθήματα, γεμάτος. Η συγκίνηση που βλέπετε είναι θετική, δεν είναι στενοχώρια ούτε λύπη. Είμαι πολύ περήφανος για όσα καταφέραμε όλοι μαζί. Μπορεί να μην ανεβήκαμε κατηγορία, όμως κάναμε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της ομάδας. Συσπειρώσαμε τον κόσμο, αλλάξαμε το σήμα, οργανώσαμε την ομάδα. Αφήνω την ομάδα σε πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που τη βρήκα. Αυτό φυσικά δεν είναι έργο μόνο του Γιώργου Βρέντζου αλλά όλων.

Είναι έργο, πρώτα απ’ όλους, του ήρωα που λέγεται Αντώνης Ροκάκης. Του Γιώργου Ξηρουχάκη, του Γιώργου Τουλουπάκη, του Νότη Ψυλλάκη που μας στήριξε, των παικτών φυσικά, των προπονητών, του Γιάννη Ταουσιάνη, του Σταύρου Λαμπράκη, του Μάνου Βαϊδάκη, του Νίκου Γυρνά, της Γιάννας και της Αντιγόνης (ελπίζω να μη ξέχασα κάποιον). Και φυσικά είναι μεγάλη κατάκτηση του κόσμου των Χανίων. Αυτός μας στήριξε, αυτός μας έδωσε δύναμη, αυτός γέμισε το γήπεδο στο ματς με την Καλλιθέα. Για όλους αυτούς και για όλα όσα πετύχαμε μαζί, είμαι πολύ περήφανος!».

Για τη Super League 1:

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, το VAR έχει βοηθήσει πολύ. Τα πράγματα είναι καλύτερα από πριν».

Για τη Super League 2:

«Το φετινό πρωτάθλημα, τουλάχιστον στο δικό μας όμιλο, ήταν ανταγωνιστικό. Υπάρχει βελτίωση αλλά και σοβαρά προβλήματα ακόμα. “Περίεργες” εκλογές, κληρώσεις, αποφάσεις, διαιτησίες, αποτελέσματα. “Περίεργες” καταστάσεις γενικά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ν’ αλλάξουν ώστε να γίνει το πρωτάθλημα περισσότερο αξιόπιστο».

Για τα προβλήματα της κατηγορίας:

«Η Super League 2 είναι σαφώς αδικημένη στο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης. Δεν γίνεται οι ομάδες της SL2 να έχουν έσοδα από το Στοίχημα 150.000 ευρώ και αυτές της SL1 1.500.000. Mε εγγυημένα έσοδα μόνο 200.000, χρειάζεσαι μπάτζετ μίνιμουμ 700.000-800.000. Δηλαδή κάποιος πρέπει να βάζει κάθε χρόνο από την τσέπη του τουλάχιστον 500.000, απλά για να παραμείνει στην κατηγορία. Πόσο ν’ αντέξει; Έτσι προσελκύονται και άνθρωποι που δεν έχουν καμιά θέση στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει λοιπόν να βοηθήσει και η Πολιτεία, ώστε να γίνει το πρωτάθλημα της SL2 πιο καθαρό και αξιόπιστο».

Για τις Β’ ομάδες:

«Είμαι κατά της συμμετοχής των Β’ ομάδων. Ως concept είναι σωστό, όπως γίνεται στο εξωτερικό, όμως εδώ είναι Ελλάδα. Τη μια αγωνιστική αγωνίζονται μόνο “παιδάκια” και την άλλη και παίκτες της πρώτης ομάδας, αυτό αλλάζει τις συνθήκες του ανταγωνισμού. Ούτε ανέβηκε το επίπεδο της κατηγορίας. Το ότι υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα λέει όλα».

Για τον τελικό του Conference League:

«Η ευχή μου, όπως και όλων των υγιών Ελλήνων φιλάθλων, είναι να το κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Πιστεύω θα το καταφέρει».

Για τον πρωταθλητή της Super League 1:

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα το πάρει ο ΠΑΟΚ».

Για τον δικό του επίλογο:

«Να συνεχίσει ο κόσμος να στηρίζει τα Χανιά, την ομάδα της πόλης και του νομού του. Να στηρίξει ακόμα περισσότερο τον Αντώνη Ροκάκη, ώστε κάποια στιγμή τα Χανιά να πετύχουν αυτό που αξίζουν. Μπορεί φέτος τελικά να μην ήρθε η ώρα, όπως πιστεύαμε, όμως αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει αυτή η ώρα. Και όταν θα έρθει, να είστε σίγουροι πως ο Γιώργος Βρέντζος, είτε είναι εδώ είτε όχι, θα είναι ο πρώτος που θα χαρεί».

Πηγή: sportcaster.gr

Media

Last modified onΣάββατο, 18 Μάιος 2024 13:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep