«Χρειάζεται η αναδιάρθρωση»

Ο Πλατανιάς Χανίων έχει πλάνα για δύο κατηγορίες σύμφωνα με τον Βασίλη Αμανατίδη.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης και των προτάσεων του Γιώργου Βασιλειάδη είναι ο Πλατανιάς. Και τη θέση αυτή εξέφρασε στην ΕΡΑ Χανίων ο τεχνικός διευθυντής, Βασίλης Αμανατίδης. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν πλάνα για δύο κατηγορίες και προανήγγειλε έλευση προπονητή που γνωρίζει καλά, τόσο το ελληνικό, όσο και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά είπε:

Για τις εξελίξεις στη Λίγκα:

«Είναι μια κατάσταση η οποία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται την αναδιάρθρωση και τα όσα έχει προτείνει ο κ. Βασιλειάδης. Οι ομάδες της Super League θα πρέπει να το δουν σε υγιή βάση σε βάση οικονομικών, αλλά και πλευράς λειτουργίας. Το ποδόσφαιρο έχει τελματώσει. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις χορηγικές και δεν είναι πάντα λύση να επεμβαίνει η πολιτεία για να βρίσκει χορηγούς ή πλατφόρμες.

Το θέμα όμως που απασχολεί εμάς είναι το εξής. Εμείς διαθέτουμε μια ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις για να παίξει στη Super League. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα, μπορώ να πω όμως ότι ο Πλατανιάς έχει το μικρότερο οικονομικό πρόβλημα, τηρουμένων των αναλογιών. Ήταν μια χρονιά κακή για την ομάδα και τελικά έφτασε σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, αλλά τώρα μπορεί να είναι αφετηρία για κάτι διαφορετικό. Γι' αυτό είμαι εδώ και αυτά έχουμε πει και με τον πρόεδρο τον κ. Μαθιουλάκη, στις συναντήσεις που είχαμε. Να κάνουμε μια νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα, αλλά και στο χανιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ήμουν την περασμένη Δευτέρα στο συμβούλιο της Λίγκας και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθουν σε ρήξη. Ο υπουργός δεν έχει αλλάξει σε κάτι από αυτά που είχε πει. Για τον λόγο αυτό, τόσο εγώ, όσο και η νομική υπηρεσία της ομάδας κάναμε προτάσεις που καταθέσαμε ιδιοχείρως στον κ. Βασιλειάδη. Είναι προτάσεις που εξυπηρετούν και το ποδόσφαιρο, αλλά και τον Πλατανιά, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Ο υπουργός εξασφάλισε ένα ποσό και, μάλιστα, σε πολύ δύσκολη περίοδο με πλάνο 5ετίας. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι η Πολιτεία θα έχει απαίτηση από τις ΠΑΕ να αξιοποιηθούν ευπρεπώς και να έχουν οικονομική υγεία. Επίσης είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να επιβάλει τον τρόπο της αναδιάρθρωσης, με βάση το αυτοδιοίκητο, αλλά νομίζω ότι δεν θα το προχωρούσε αν δεν είχε ήδη μιλήσει με τη FIFA, αφού υπάρχουν οι τοποτηρητές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας».

Για τη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ υπουργού και Λίγκας:

«Όταν ο υπουργός κάνει μια διανομή χρημάτων, με αυτά να είναι υπερδιπλάσια από τις συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει για κάποιες ομάδες, στο οικονομικό δεν θα υπάρξει ρήξη. Από κει και πέρα, με βάση το πλάνο οι ομάδες θα είναι στις τρεις κατηγορίες 12-12-12 με τα χρήματα εγγυημένα και μάλιστα από 2,5 εκατ. μέχρι 3,5 εκατ., αρκεί αυτά να τα διαχειριστούν κανονικά και να μην τα… παντελονιάζουν. Τώρα δίνεται η ευκαιρία το ποδόσφαιρο να γίνει βιώσιμο.

Εγώ δεν κάνω τον συνήγορο του κ. Βασιλειάδη, αλλά έχω πιάσει το πνεύμα του. Ο υπουργός δεν είπε να του κάνει η Λίγκα αντιπρόταση, αλλά να πει «ναι» ή «όχι» στην πρότασή του. Για να γίνει αυτό, αν δεν αλλάξει κάτι φέτος θα πρέπει να πέσουν έξι ομάδες. Κανείς δεν έχει σύμβαση να είναι στην Super League για πάντα. Δεν είναι ντροπή να πέσεις, αρκεί να ανασυνταχθείς και να κάνεις ξανά ομάδα. Γι' αυτό ζήτησε να γίνει συμπαγές πρωτάθλημα για μια περίοδο είκοσι ομάδων, για να πέσουν οι έξι και να υπάρξει το πλάνο του μεθεπόμενου πρωταθλήματος.

Το ποδόσφαιρο η περιφέρεια είναι αυτή που το ανεβάζει, δεν πρέπει να υπάρχουν οι πόλοι των δύο μεγάλων πόλεων. Εάν την πρόταση η Λίγκα την επεξεργαστεί σωστά τότε θα μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Η αναδιάρθρωση είναι ο μόνος τρόπος για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Διαφορετικά εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

Για τον σχεδιασμό του Πλατανιά:

«Αυτή τη στιγμή τρέχουμε τον σχεδιασμό με δύο διαφορετικά πλάνα. Είτε στη Football League, είτε στη Super League. Σαφώς και επηρεάζεται, καθώς τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο κ. Μαθιουλάκης εδώ και χρόνια και όχι μόνο τώρα, βάζει το χέρι στην τσέπη και βάζει πολλά χρήματα, αλλά αν αυτά δεν έχουν αξιοποιηθεί δεν είναι κάτι που ευθύνεται αυτός. Για παράδειγμα εγώ είμαι εδώ τεχνικός διευθυντής και δεν υπάρχει ένας κορμός 10-12 γηγενών παικτών. Δηλαδή κάθε χρόνο θα έχουμε 18-20 νέα συμβόλαια; Έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Στόχος λοιπόν είναι αυτός. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, θα πρέπει να προφυλάξουμε την ομάδα. Αν δεν το κάνουμε, ο παράγοντας θα κουραστεί και θα σταματήσει να βάζει χρήματα. Περιμένουμε τις αποφάσεις και θα κινηθούμε ανάλογα».

Για μεταγραφές:

«Έχουμε κάνει κινήσεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο. Όμως πρέπει όλοι να ξέρουμε πού θα παίξουμε. Και εμείς και οι παίκτες που μιλάμε. Ο Πλατανιάς έχει τις βάσεις να σταθεί γερά στα πόδια του με το σχέδιο που έχουμε με τον κ. Μαθιουλάκη και στη Football League. Με βάση το πλάνο της αναδιάρθρωσης οι δύο πρώτοι, αυτοί που θα κάνουν πρωταθλητισμό, θα πάνε στην μεγάλη κατηγορία. Όμως και στης Super League 2, το επίπεδο θα είναι υψηλό και αγωνιστικά και οικονομικά».

Για το αν υποστηρίζει την πρόταση Βασιλειάδη:

«Κοιτάξτε εγώ δεν κάνω πολιτική. Αν το ποδόσφαιρο λειτουργούσε σωστά, εγώ είμαι κατά στο να είναι οι ομάδες κάτω από 18 σε ενιαίο όμιλο, προκειμένου να υπάρχουν αρκετές ομάδες της περιφέρειας. Αλλά το ποδόσφαιρο τώρα είναι μονοπώλιο των μεγάλων. Όμως οι μεγάλες ομάδες, αν θέλουν να πάνε καλά και στην Ευρώπη, θα πρέπει να μεριμνήσουν το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Δεν πειράζει αν κάποια στιγμή χάσουν και από μια μικρή ομάδα. Ο ανταγωνισμός ανεβάζει το επίπεδο των ομάδων και του ποδοσφαίρου».

Για το αν έχει κάποιο μήνυμα για τους φίλους του Πλατανιά:

«Δεν συμφωνώ ότι ο Πλατανιάς έχασε αμαχητί την κατηγορία. Θέλω να ξέρουν ότι προτεραιότητά μου είναι να στήσω μια ομάδα, πάντα σε συνεργασία με τον κ. Μαθιουλάκη που θα αναδείξει το χανιώτικο ταλέντο. Θα δώσουμε βάση στην ανάπτυξη των ακαδημιών. Θα πρέπει να πάμε εμείς κοντά στο ταλέντο και να το πείσουμε να έρθει σε εμάς. Να ξέρετε ότι θα έρθει στην ομάδα, ένας προπονητής που θα είναι προσωπικότητα και γνωρίζει το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό πολύ καλά, έχοντας σημαντικές εμπειρίες. Αυτός θα συντονίσει όλη την προπονητική ομάδα του Πλατανιά και θα υπάρχει εβδομαδιαία συνεργασία όλων των τμημάτων, ενώ όλοι μαζί θα βλέπουμε παίκτες από ομάδες της Κρήτης».

Για το αν έχει καταλήξει ποιος θα είναι αυτός:

«Υπάρχει επαφή με κάποιους προπονητές, είναι τέσσερις – πέντε, αυτοί που μιλάμε, αλλά υπάρχει και κάποια προτεραιότητα. Θα ήθελα να στείλω ένα τελευταίο μήνυμα σε γονείς και παίκτες. Να εμπιστευτούν αυτό το νέο που δημιουργούμε στον Πλατανιά και να έρθουν κοντά μας».

Last modified onΚυριακή, 12 Αύγουστος 2018 17:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep